meer weten

NelNelleke Griffioen wintersport februari 2004

Nelleke Griffioen

Auweg 12

5661 Rauris

Oostenrijk

info@depassiepraktijk.nl

www.depassiepraktijk.nl

Wie zit er achter de PassiePraktijk?

naam

Nelleke Griffioen (1973)

 

passies

dingen mooi maken, organiseren, mensen helpen en bij elkaar brengen, bergen

 

levensmotto

Doe de dingen waar je hart van gaat zingen!

 

werk

·         Eigenaar van de Berghut (Rauris, Oostenrijk)

·         Passieaanjager en -coach

 

vrije tijd

in de bergen vertoeven (relaxen, skiën, wandelen), inspirerende gesprekken hebben, af en toe lekker uit mijn dak gaan op de dansvloer en veel tijd doorbrengen met Hans, Ibon en Tobi!

 

achtergrond

·         afgestudeerd sociaal wetenschapper

·         ervaren communicatieadviseur (gewerkt voor o.a. De Lage Landen, de Belastingdienst en Aedes vereniging van woningcorporaties)

·         de trainers-training Werken met bezieling gevolgd bij adviesbureau voor loopbaancoaching Hoogendijk in Driebergen-Rijssenburg gevolgd

·         ervaringsdeskundige op het gebied van ‘je hart volgen’

·         getrouwd met Hans en mama van Ibon & Tobi

 

kenmerken

enthousiast, initiatiefrijk, resultaatgericht, gedreven, betrokken en zorgzaam

 

totstandkoming

PassiePraktijk

Het is 2003. Ik denk al langer na over wat ik nou echt wil in mijn werk. Ik mis de echte passie en ga op zoek: wat raakt me? Ik wil meer vanuit mijn passies leven in plaats vanuit verantwoordelijkheidsgevoel, discipline en buitenwereld. Dingen die niet opgelegd zijn, maar vanuit mezelf komen.

 

Mijn vrijgezellendag op 5 juli 2003 (belangrijke data onthoud je altijd) is een ‘doorbraak’ in mijn onderzoek. Het gepassioneerde ‘roer om’-verhaal van de begeleidster van de workshop sieraden maken maakt me enthousiast. Ik spreek op die dag met mezelf af dat ik nu echt passie in mijn werk ga zoeken (en vinden!).

 

In 2004 ontstaat het idee voor de PassiePraktjjk vanuit mijn passies om mensen te helpen en bij te elkaar brengen en te organiseren. En in 2005 ga ik aan de slag met de PassiePraktijk. Ik kan mijn eigen passies erin kwijt - mensen helpen en bij elkaar brengen, organiseren en dingen mooi maken - en daarnaast ben ik inmiddels ervaringsdeskundige. Een essentiële voorwaarde om mensen te kunnen inspireren om hun eigen hart te volgen.

 

Ik zeg in 2006 mijn vaste baan en financiële zekerheid op met het vertrouwen dat het wel goed komt. Het is een hele stap om mijn goedbetaalde baan op te zeggen, maar wel een goede. Ik kan nu los van financiële overwegingen keuzes gaan maken.

 

Inmiddels heb ik honderden inspirerende, zoekende en blije mensen ontmoet die stuk voor stuk een boeiend verhaal hebben. Mensen die op zoek zijn, idealen hebben, mensen die aan de slag gaan en blij worden van hun ‘nieuwe’ leven. Ik ben heel blij dat ik deze mensen kan inspireren met mijn activiteiten, mensen van elkaar kan laten leren en kan bijdragen aan een leuker leven!

 

Daarnaast heb ik samen met mijn echtgenoot Hans al jaren de wens om een tijd in de bergen te wonen. Deze wens realiseren we nu, samen met onze twee kidneren: we runnen onze Berghut in Oostenrijk.